Dual Nation Beach team


Een UNIEK handbal project gestart in Volendam;

in 2022 7e van Europa!

In 2020 creëerde HV KRAS/Volendam een uniek project met het doel het enthousiasme voor Beachhandbal in Volendam op gang te brengen.

Samen met het een groep (inmiddels 25) enthouasite Amerikaanse, Nederlandse (en natuurlijk Volendamse) dames heeft de club een combinatieteam op weten te zetten onder de vlag van HV KRAS/Volendam.
Dit team participeerde in de European Beach Handball Tour (EBT). 

Ze schreven gelijk geschiedenis door als eerste dual nation team ooit in de geschiedenis van de European Beach Handball Tour (ETB) te participeren.

In de zomer van 2021 en 2022 heeft dit team deelgenomen aan meer dan tien verschillende toernooien in heel Europa. Ze deden o.a. Portugal, Hongarije, Duitsland, Nederland, Italië en Zwitserland en met succes. Ze haalde drie 3e plaatsen, 1 keer een tweede plaats en 1 keer een 1e plaats. Door deze prestaties is het team definitief in de geschiedenisboeken van Europa.

In de zomer van 2022 in in Visp, Zwitserland eindigde ons team als het 7e beste beachhandbalteam in Europa aldus de officiele rankings van de Europees Handbal Federatie door hun prestatie in de European Beach Tour (EBT) Finals van 2022.


Uniek concept heeft hoger doel

Het team bestaat uit zowel Amerikaanse als Nederlandse nationale teamspelers. De dames zijn enthousiast om de groei van dit programma voort te zetten en meer medailles mee naar huis te nemen en om een van de meest dominante beach handbal teams in de wereld worden.

Ook heeft het bestuur uitgesproken een doel te hebben beachhandbal toe te voegen aan de mogelijkheden van de leden van HV KRAS/Volendam. Natuurlijk zal eerst een veld gerealiseerd moeten worden. 


Actief op Social Media 

De dames zorgen voor een unieke inkijk in hun advonturen door Europa heen. Filmpjes, posts, reels en mooie beelden van hun prestaties en culturele uitdagingen samen. 


Mocht je meer willen weten over ons team en initatief neem contact op met Christine Mansour of Joost Ooms

We zijn ook altijd opzoek naar getalenteerde dames die het mooi zou vinden mee te doen in het team.

Meldt je aan en bespreek de mogelijkheden.