Walking handball

HV KRAS/Volendam Walking Handball is een speciale variant van handbal, ontwikkeld in Volendam, waarbij deelnemers niet rennen en geen lichamelijk contact maken. Deze aangepaste vorm van handbal is bijzonder geschikt voor mensen die willen blijven bewegen zonder blessures op te lopen, vooral voor diegenen die de leeftijd van 55 jaar of ouder hebben bereikt.

Bij Walking Handball draait het niet om het winnen van wedstrijden, maar om het genieten van beweging en het sociale aspect van het samenkomen. Het is een activiteit die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht of je al ervaring hebt met handbal of niet. De sport is laagdrempelig en biedt een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en deel uit te maken van een actieve gemeenschap.

De trainingen van Walking Handball gaan aan de hand van het Athletic Skills Model en zijn zo ingericht dat alle activiteiten in het teken staan van bewegen en elkaar ontmoeten. Dit zodat iedereen eraan kan deelnemen. 

De trainingen worden door professionals van Sport-koepel Edam/Volendam begeleidt. 


Woensdagochtend samen sporten

Iedere woensdagochtend wordt er in de nieuwe zaal van sporthal Opperdam een training in Walking Handball gegeven. Na de training is er ook een zogenaamde derde helft, waarbij iedereen nog even een kopje koffie drinkt voordat men weer naar huis gaat.


Interesse? Leuk! doe mee.

Wil jij meedoen met Walking Handball? Kom een keer langs op de training om een kijkje te nemen of gezellig mee te doen. U kunt ook contact opnemen met Fiona Scherpenzeel per e-mail of telefonisch via 06-83560327


Uit het archief:

website_handbalvolendam_nl_24.png