De Club

HV KRAS/Volendam: een unieke vereniging

Om verschillende redenen is HV KRAS/Volendam een unieke vereniging. Niet alleen is het sportief de succesvolste handbalvereniging van dit millennium, de club wordt gedragen door een grote groep hechte vrijwilligers én speelt op maatschappelijk gebied een actieve rol. Binnen de gemeente Edam-Volendam neemt KRAS/Volendam een unieke plaats in. Het is niet alleen één van de grootste verenigingen van het dorp, maar de club vervult daarnaast ook een sociaal-maatschappelijke rol binnen de gemeente. Daarnaast zorgt het constante, hoge niveau dat op het veld bereikt wordt ervoor dat zowel de regionale als nationale schijnwerpers regelmatig op onze vereniging en dorp zijn gericht. Deze media-aandacht helpt om ons streven te verwezenlijken om hét handbalbolwerk van Nederland te worden.

Dit kan tevens worden behaald door een flexibele en vooruitstrevende organisatie te creëren. Het uiteindelijke doel is dat het Volendamse en Nederlandse handbal zowel op nationaal als internationaal niveau groeit. Door (jonge) spelers professioneel te begeleiden is de vereniging een kweekvijver voor talent. Sommige talenten zijn in Nederland uitgegroeid en vervolgen hun handbalcarrière in het buitenland om zich verder te ontwikkelen. Volendam hoopt dat deze spelers aan het eind van hun carrière terugkeren naar onze vereniging, zodat zij hun ervaring op het hoogste niveau met jonge talenten kunnen delen. Maar ook op maatschappelijk gebied biedt Volendam kansen voor jonge, ambiteuze professionals en ondernemers. Zo blijft HV KRAS/Volendam doorgroeien en zich ontwikkelen.

Lees meer over de organisatiestructuur van de club, de visie, historie en de palmares. Bekijk ook het beleid van de club op gebied van de bevordering van Gewenst Gedrag.