Over ons

Welkom bij Handbalvereniging KRAS/Volendam!

HV KRAS/Volendam is een semiprofessionele handbalclub gevestigd in Volendam. De club is een toonaangevende handbalclub in Nederland met een rijke geschiedenis en een fanatieke achterban.

Onze geschiedenis gaat terug tot 1963, en tot op heden zijn we uitgegroeid tot een bruisende vereniging met zowel heren als dames op het hoogste niveau en een jeugdopleiding boordevol handbaltalent. Het uiteindelijke doel is dat het Volendamse en Nederlandse handbal zowel op nationaal als internationaal niveau groeit. Door (jonge) spelers professioneel te begeleiden is de vereniging een kweekvijver voor talent.

Naast het professioneel handballen vervullen wij ook een maatschappelijke rol binnen de gemeente. Door top-handballers direct in contact te brengen met duizenden lokale kinderen is in het begin van deze eeuw de start gelegd om in 2009 de stichting Sport-Koepel Edam-Volendam en Handbalschool Noord-Holland op te richten.

De visie van de club is om een klimaat te creëren in en rond het dorp waarin mensen hun talenten op een eigen wijze kunnen en willen optimaliseren en benutten. We geven daarbij kansen aan degenen die respect voor elkaar hebben en dit samen willen doen met balans tussen geven en nemen. Dit doen wij door alle mensen binnen onze  vereniging een toegankelijke, veilige en kwalitatief goede leeromgeving te bieden waarin ze zich maximaal kunnen ontplooien, zowel op sportief als op persoonlijk vlak.

HV KRAS/Volendam is een vereniging voor iedereen. Met een ambitie voor topsport verliezen wij de breedte- en amateursporters niet uit het oog. Bij ons is ruimte voor iedereen, en iedereen doet ertoe. Bij HV KRAS/Volendam geloven we dat iedereen een belangrijke rol speelt. Of je nu een doelpuntenmaker bent, een strategische denker in het veld, een enthousiaste supporter op de tribune of een toegewijde vrijwilliger achter de schermen, jouw bijdrage draagt bij aan het succes.