Scheidsrechters & Tijdwaarneming

Er is een groot landelijk tekort aan scheidsrechters, wat gek is! Het is namelijk een fantastisch vak met zelfs internationaal perspectief. Het is zeer leerzaam en een essentieel onderdeel van onze handbalsport. 
Het NHV en HV KRAS/Volendam hebben besloten extra stimulerende maatregelen te treffen om alle wedstrijden door te kunnen laten gaan en het scheidsrechter vak een duurzame(re) toekomst te geven. 

Ons verenigingsuitgangspunt is dat iedereen in de vereniging verwacht wordt te participeren en wij leiden iedereen op! 

Onze eigen toppers, je mag erbij!

We hebben een enthousiaste, maar kleine groep scheidsrechters, zij fluiten zoveel mogelijk wedstrijden wanneer mogelijk. Alleen we zouden graag meer enthousiastelingen willen hebben die opgeleid worden om mee te doen met onze andere toppers. 
Het is dus van belang’, en wordt verwacht, dat de coach, trainer en ieder ander lid enthousiast en zéér actief leden, vrienden, familie en kennissen benadert om scheidsrechter te worden.

Als er interesse is neem dan direct contact op met iemand van de technische commissie en zal de commissie er enthousiast achteraangaan! 
volendam@handbal.nl

Wie weet hangt er nog een mooie prijs aan vast? 


Jaarlijkse loting

Alle seniorenteams worden jaarlijks ingedeeld per kalendermaand en worden daarmee verantwoordelijk voor alle thuiswedstrijden van de jeugd en deze moeten zij fluiten door deze te bemannen. De coach en staf van de teams zorgen ervoor dat alle wedstrijden bemand zijn. 
Achter de bar van de kantine zijn alle benodigdheden om een wedstrijd goed te kunnen fluiten. 

LET OP:
Bij het niet opkomen dagen van een scheidsrechter betekent dit dat alle kinderen, hun ouders, de tegenstander en alle andere betrokkenen niet kunnen spelen. Het is dus essentieel van belang dat deze taak serieus genomen wordt. 

Samen kunnen we ervoor zorgen dat alle wedstrijd doorgaan. 


BELEID: fluitverplichting voor alle seniorenleden


DE LOTING 2022

De loting voor de jeugdwedstrijden van de vereniging gebeurde op 1-9-2022
De loting werd dit jaar uitgevoerd door Rick Zwarthoed, Jordy Baijens onder toezicht van Joost Ooms (bestuurslid)

TEAM        MAAND
DS1        vanaf 22 oktober + november
HS3         december
HS1         januari
HS2         februari
DS2         maart
HS4         april
DS3         mei

Troubleshooting op de dag van fluiten
In het geval van problemen op de dag zelf is de oplossing simpel, ter plekke het oplossen. Gelukkig hebben we veel enthousiaste ouders, leden en vrijwilligers die in en om de wedstrijden lopen. Samen kan de oplossing gerealiseerd worden. Meldt natuurlijk wel bij jouw commissie leiding dat het niet goed is gegaan en wat de oplossing was. Zijj nemen het dan over van je en zorgen voor een vervolg. 


Opleiding voor jeugdwedstrijden 

Spelregelbewijs
Alle leden die de B-jeugd leeftijd of hoger hebben en alle coaches en begeleiders die op de bank van een wedstrijd zitten zijn verplicht hun Spelregelbewijs te hebben behaald.  
Dit kan eenvoudig online gedaan worden op handbal.nl/spelregelbewijs

Als er vragen en of opmerkingen zijn over de website en hoe dat werkt, neem contact op met de technische commissie vertegenwoordiger van je team. 

LET OP:
De vereniging, via de technische commissie, behoudt het recht een speler, begeleider en/of coach het speelrecht te ontzeggen indien deze niet is behaald.

Meer informatie kan gevonden worden bij het NHV 


Tijdwaarneming en tafelzetting

De teammanagers en / of coach van ieder team zorgen voor de bemanning van de wedstrijdtafel. Bij wedstrijdsportteams dienen de tafelaars opgeleid te zijn. 

Voor meer informatie neem contact op volendam@handbal.nl