Triomf na turbulentie: Garage Kil/Volendam behaalt cruciale overwinning

zondag 05 mei 2024

Na een roerige week waarin een grondige herorganisatie plaats vond in en om het team behaalde het dames vlaggenschip van Volendam gisterenavond een belangrijke overwinning in de HandbalNL League. Met een eindscore van 36-20 tegen PSV Eindhoven hebben ze een grote stap gezet richting lijfsbehoud in de eredivisie. Onder leiding van een geheel nieuwe staf en de recent gerekruteerde oud-international Ailly Luciano op het veld was het een gedenkwaardige avond voor de Noord-Hollanders.

De enthousiasme en energie waren vanaf het begin al voelbaar in Sporthal Opperdam, waar de tribunes goed gevuld waren voor een memorabele avond. Hoewel de start van de wedstrijd wat stroef verliep, domineerden de oranjehemden daarna de wedstrijd volledig. Ondanks een tweetal tijdstraffen bleef het team sterk presteren.

Onder de tijdelijke leiding van invalcoach Maurits van Buren en assistent Tom Schilder scoorde de ploeg zelfs de laatste vijf doelpunten van de eerste helft.

In de tweede helft van de wedstrijd begon Volendam sterk. De verdediging stond ijzersterk en het middenblok toonde veel gretigheid met meerdere bloks en goede intercepties, wat resulteerde in veel break-outs. Met een bijzonder mooie actie van Ailly Luciano vanuit de hoek (veegbal) bracht zij de score op 16-10. Niet lang daarna vergrootte linkerhoekspeler Indy van Zijl de voorsprong naar 23-13 met een prachtige goal vanuit een moeilijke hoek, waarbij hij het momentum van Volendam benadrukte.

Hoewel PSV probeerde terug te vechten, slaagde Volendam erin om hun voorsprong te behouden. Met uitzonderlijke prestaties van keepster Femke Reus en het middenblok-duo July Kemper en Jaimy Mens, stond het scorebord met nog vier minuten te spelen op 27-15 in het voordeel van Volendam. De eindstand was uiteindelijk 36-20.

Na de wedstrijd was invalcoach Maurits van Buren erg tevreden over de inzet van zijn team en benadrukte hij het belang van plezier en naleving van afspraken.

"Deze overwinning markeert een van de hoogtepunten van het seizoen voor Volendam" aldus de winnende van Buren

Aanstaande zaterdag 19:00 staat er voor de Volendammers een cruciale en allesbeslissende wedstrijd tegen E&O op het programma. De uitslag van deze wedstrijd zal bepalen of de Volendammers degraderen of hun plek in de competitie behouden.

Met voldoende aanmeldingen zal een supportersbus rijden naar de wedstrijd in Emmen. Voor aanmeldingen kun je terecht bij Jordy Baijens via j.baijens@handbalvolendam.nl. De kosten bedragen €17,50 per persoon, exclusief entreeticket. Echter, we hebben vernomen dat E&O de kaarten gratis beschikbaar stelt voor bezoekers. De bus vertrekt rond 15:30 uur vanaf Sporthal Opperdam en de wedstrijd begint om 19:00 uur. Ongeveer een half uur na de wedstrijd vertrekt de bus terug naar Volendam. Indien gewenst kan de bus onderweg stoppen om mensen op te halen langs de snelwegroute. Stem dit af met Jordy, de exacte stops worden later kenbaar gemaakt. De route zal verlopen via de A10 - A1 - A28 en A37.