KRAS/Volendam is uitstekend van start gegaan in de HandbalNL League

zaterdag 13 april 2024

HV KRAS/Volendam is met een overwinning van start gegaan in de HandbalNL League. De thuisploeg behaalde een sterke zege tegen Houten, waarbij ze al vroeg in de wedstrijd een beslissende voorsprong wisten te nemen.

Ondanks een vroege gelijkstand slaagde Houten er slechts in de beginfase in om gelijke tred te houden met Volendam. De ploeg van Geert Hinskens, die eerder in de BENE-League tot het uiterste ging tegen Volendam, wist al voor de rust een beslissende voorsprong te creëren.

De wedstrijd begon met een snelle openingstreffer van Jordy Baijens, waarmee Volendam meteen de leiding nam. Ondanks enkele tegendoelpunten wist Volendam de rust te bereiken met een voorsprong van 19-12. In de tweede helft bouwde Volendam het verschil verder uit en behaalde uiteindelijk een overtuigende overwinning met een eindstand van 40-25.

De inzet van de Duitse rechteropbouwer Lucas Schneider, die tegen Houten vier goals wist te scoren, versterkte het momentum van Volendam. Trainer Geert Hinskens sprak zijn vertrouwen uit in Schneider en benadrukte zijn mogelijke impact op het team.

Verschillende spelers speelden een cruciale rol voor Volendam, waaronder Jordy Baijens, Robin Nagtegaal en Lucas Schneider, die belangrijke doelpunten scoorden. Ook de keepers Evan de Lange en Craig McClelland leverden een belangrijke bijdrage door enkele cruciale reddingen te maken.

De komende twee weekenden zijn van groot belang voor Volendam, waarbij ze achtereenvolgens uit tegen bekerwinnaar Aalsmeer en vervolgens op bezoek gaan bij LIONS. Na deze wedstrijden hebben ze een goed beeld van hun positie in de strijd om de finaleplaatsen.

Foto's: John Loch