Volendam ondanks sterke comeback, strijdend ten onder in Deurningen

dinsdag 30 april 2024

NIEUWS van Garage Kil/Volendam Dames 1

Eredivisie HandbalNL playdown nieuws

Het spel van Volendam kon afgelopen zondag lange tijd aantrekkelijk. De handbalsters gaven echter echt in de laatste tien minuten van de wedstrijd uithanden. Het contrast na afloop was daarom groot: terwijl de thuisploeg hossend over de vloer ging, waren de handbalsters uit Volendam verslagen.

De Volendammers begonnen matig aan de wedstrijd en liepen al snel tegen een achterstand aan van 5-1. Door hard werk en een fraaie goal van Jaimy Mens, boog Volendam de achterstand om tot een 5-6 voorsprong. Toch keken de oranjehemden in de eerste helft meestal tegen een achterstand van één of twee doelpunten aan. Mede door een uitstekend spelende Isa Vet, die in twintig minuten maar liefst 6 keer scoorde, vocht Volendam zich knap terug tot 19-19 bij de rust.

Na de pauze hield Marit Huiberts het doel knap schoon en leken de Volendammers mentaal aan de winnende hand te zijn. Isa Vet scoorde weer een aantal fraaie doelpunten en de Volendammers verkleinden de achterstand naar 25-23. Door mooi spel en teamwork draaide de stand zelfs om naar een voorsprong van 27-29.

Helaas, met tien minuten te gaan, was daarna snel de adem van de Volendammers op, en liepen de Deurningers uit naar een eindstand van 40-33.

"Het was erg zonde voor de wedstrijd. Het was niet nodig. We hielden het simpelweg niet vol. We hebben wel bewezen dat we dit kunnen en dat we hier horen. We zullen alles op alles moeten zetten om aanstaande zaterdag thuis de wedstrijd te winnen tegen PSV. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen. We hopen dan ook op veel publiek die ons komt steunen," aldus Jaimy Mens.