KRAS/Volendam toont moed, maar LIONS wint cruciaal duel

dinsdag 30 april 2024

NIEUWS van HV KRAS/Volendam Heren 1

EREDIVISIE HandbalNL Playoff nieuws

In een intense confrontatie tussen KRAS/Volendam en LIONS, bleven de LIONS ongeslagen, ondanks een dappere strijd van Volendam. De wedstrijd, die plaatsvond in Sittard, begon met Craig McClelland, Robin Nagtegaal, Ephrahim Jerry, Lucas Scheider, Stefan van Gils en Jordy Baijens in de basis voor Volendam. Helaas was het de Lions die vanaf het eerste fluitsignaal de overhand hadden.

De koploper van de HandbalNL League, LIONS, startte met kracht en opende al snel de score, waarna ze hun voorsprong gestaag uitbouwden. Ondanks een tijdstraf van twee minuten voor Jerry, bleef Volendam vastberaden druk uitoefenen. Echter, het lukte hen niet om het net te vinden, waardoor de achterstand snel groeide tot 5-0.

Vlak voor rust wist Volendam terug te komen tot een verschil van vier doelpunten. Onder andere cirkelspeler Jeroen Roefs liet zijn waarde zien voor de oranje-zwarten. Hoewel Volendam probeerde terug te vechten en doelpunten van Baijens en Roefs op het scorebord zette, wist Lions standvastig te blijven, waardoor de eerste helft eindigde met een score van 15-11 in het voordeel van LIONS.

In de tweede helft naderde Volendam dankzij Jordy Baijens (24-23), maar Tobias Weiler van LIONS bleef gevaarlijk met tien treffers, waaronder een strafworp. Aan de andere kant toonde LIONS-doelman Jens Dijkstra zijn klasse door een strafworp van Robin Nagtegaal te stoppen, waarna Volendam geen kans meer zag.

Met deze thuisoverwinning heeft LIONS acht punten behaald in de nacompetitie. Aalsmeer staat op de tweede plaats met zes punten, terwijl Volendam en Bevo beide vier punten hebben. De nederlaag maakt het voor LIONS vrijwel zeker dat ze deelnemen aan de finale om het landskampioenschap. Volendam heeft nog twee wedstrijden te gaan en staat twee punten achter op Aalsmeer. Volendam moet daarom hopen op een misstap van hun provinciegenoot.

Reactie van Geert Hinskens, coach van KRAS/Volendam: "We hebben de hele wedstrijd achtergelopen. De vorm was er niet. Elf doelpunten bij rust en 25 aan het einde waren niet genoeg voor ons”.