Garage Kil/Volendam verliest koppositie aan PSV handbal

woensdag 27 maart 2024

Afgelopen zondag stond de tweede wedstrijd van de nacompetitie op het programma voor de dames van Garage Kil/Volendam. Ze namen het op tegen PSV, waarvan de dames in de reguliere competitie twee keer hadden weten te winnen. Helaas lukte het hen deze keer niet en bleek PSV een maatje te groot, met een eindstand van 31-27.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op (6-6). Daarna liepen de dames van PSV uit. Op de aanvallen van PSV hadden de dames van Garage Kil/Volendam geen antwoord, met name de cirkelspeelster en de opbouwers die de keepster helaas niet konden afstoppen. Terwijl de dames van Volendam moeite hadden met scoren, kende PSV een vlotte start en nam de leiding. Zo stond het na 30 minuten spelen 23-14 en hadden de dames van Garage Kil/Volendam in de tweede helft veel goed te maken.

In de tweede helft kwamen de Volendamse dames sterk terug. Hoewel ze kort na rust nog tegen een achterstand van 26-16 aankeken, wisten ze terug te komen tot 26-22. Dit kwam door een aantal mooie opgezette aanvallen en ze realiseerden zich, zij het helaas wat laat, hoe ze zich defensief moesten opstellen om PSV niet door te laten breken. Desondanks wist PSV drie keer op rij te scoren en zo weer verder uit te lopen op Garage Kil/Volendam. Helaas klonk het fluitsignaal en werd de wedstrijd verloren met een stand van 31-27.

Nu hebben de dames van Garage Kil/Volendam een aantal weken vrij om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd tegen DSVD. Ze spelen op zaterdag 20 april tegen Boer’n Trots Kaas/DSVD om 19:00 in de Opperdam.

Komen jullie kijken om onze dames aan te moedigen?