Ailly Luciano maakt verrassende rentree in Nederlandse handbal bij Garage Kil/Volendam

Ailly Luciano maakt verrassende rentree in Nederlandse handbal bij Garage Kil/Volendam

donderdag 02 mei 2024

In 2011 maakte Ailly Luciano een sprong naar de Franse topclub Metz Handball, die uitkomt in de Champions League, waarmee ze plotseling in de schijnwerpers van een van Europa's topclubs stond. Nu maakt ze opnieuw een opmerkelijke verschijning, aangezien ze zich per direct bij Garage Kil/Volendam voegt als versterking voor het team dat geteisterd wordt door blessures en een smalle selectie.

De linkshandige speelster, die 56 keer voor Team NL uitkwam, begon haar carrière bij DES'72 en ging later via Quintus naar Metz. Ze maakte ook deel uit van Team NL tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Geboren op Curaçao en opgegroeid in Papendrecht, werd ze benaderd door de topsportcommissie van Volendam met een verzoek om hulp:

Jenny Hoogland van de topsportcommissie van Volendam verklaarde: "We hebben dit jaar een zwaar seizoen en met een aantal blessures en afwezige speelsters zitten we erg krap in de bezetting. We hebben besloten buiten de verenigingsgrenzen te kijken wie onze meiden en onze club kan en wil helpen. We hebben in het verleden al vaker, via het bestuur, contact gehad met Luciano en dat ze ons nu wil helpen is echt super mooi. Ze moest zelfs naar haar moeder gaan om oude schoenen uit de kast te halen heeft ze verteld. We zijn ontzettend blij met haar hulp en natuurlijk de inzet van de KRAS/Volendammer achterban, zoals Hotel de Magneet in Hoorn, om dit mede mogelijk te maken."

Luciano speelde vanaf 2012 in het Nederlands damesteam en groeide uit tot een vaste waarde op de rechterhoek. Ze benadrukt het belang van teamwork en gelooft in de kracht van collectieve inspanningen, zowel bij haar club als in het nationale team. 

"Metz was een soort familieclub, ik ben daar altijd fantastisch behandeld. Debbie Bont heeft daar natuurlijk ook gespeeld. En het is heel bijzonder dat we elkaar weer, soort van, treffen bij een vergelijkbare familieclub als Volendam. Kortom weer een heel bijzonder avontuur. Het zal wel voor mij weer even wennen worden en ik ben niet meer de jongste natuurlijk. Maar ik ga natuurlijk alles er aan doen om het een succes te laten zijn."

Na haar handbal pensionering in 2021 maakt Luciano dus nu haar rentree in het Nederlandse handbal, ditmaal bij Garage Kil/Volendam. Deze plotselinge transfer komt voort uit blessures bij KRAS/Volendam's vlaggenschip. 

"Ik heb al jaren contact met Volendam gehad. Ze vroegen of ik wilde helpen en dat wilde ik wel. Het is geweldig om weer op het veld te gaan staan. En het komt trouwens goed uit want na de wedstrijd uit bij E&O, moet ik gelijk door naar Metz voor een legends wedstrijd in Metz," aldus Luciano.

Luciano, die onder nummer 30 zal spelen, zal vanavond voor het eerst te bewonderen zijn bij de training van het vlaggenschip van Volendam.


Klik hieronder om meer over Ailly te weten te komen: